ראשי arrow מתכונים arrow קינוחים arrow מתכון סורבה תות

מתכון סורבה תות

סורבה מקורו בצרפתית"Sorbet" הוא מאכל קפוא שנעשה מרסק פירות וחומרים נוספים.
הסורבה יכול ורצוי להכיל אלכוהול על מנת שהמים הטבעיים של הפרי לא יקפאו.

מקור הסורבה איננו וודאי, אך ידוע כי הסינים הכינו מנה שנעשתה משלג,
מיץ ורסק פירות כבר לפני אלפי שנים. ישנה סברה כי הסורבה הומצא ברומא, 
לפי דרישתו של נירון קיסר,הוכן הסורבה הראשון משלג עם דבש ויין.

עם זאת, הסורבה כפי שהוא מוכר כיום הופיע בצרפת במאה ה-15 לאחר שיובא מאיטליה,
בסוף המאה ה-17 הסורבה הגיע לכל דורש ברחובות פריס ואנגליה ולאחר מכן לכל אירופה.

להלן המתכון:

חומרים:
1 ק"ג תותי שדה נקיים
1/2 ק"ג  סוכר
קורט מלח
מיץ מ-2 לימונים
1 כוס מים
1/2 כוס וודקה(לא נותן למים לקפוא)

אופן ההכנה:
שמים סוכר,מים ומלח בסיר ומביאים לרתיחה.
בוחשים עד שהסוכר נמס(מרתיחים עד שקיפות).
מצננים את הסירופ ומכניסים למקרר.
את התותים מרסקים למחית חלקה.
אחרי שהסירופ מתקרר מוסיפים את מחית התותים,
מיץ הלימון והוודקה ומערבבים למרקם אחיד.
מעבירים את הסורבה לכלי שמתאים להקפאה ומקפיאים.
אחרי כשעתיים מוציאים את הסורבה שוברים אותו עם מזלג
ומקפיאים שוב.
צריך לחזור על פעולת ההקפאה והעירבוב 3 פעמים
על מנת לקבל מרקם של סורבה.

בהצלחה...

 

 

ליציירת קשר וקבל הצעת מחיר התקשרו - 0526734081 דורון 
או באמצעות טופס יצירת קשר שבאתר זה.