ראשי arrow מתכונים arrow מרקים arrow מרק גספצ'ו

מרק גספצ'ו

 

מתכון מרק גספצ'ו

מרכיבים (5 מנות):
10 עגבניות תמר או שטח בשלות אדומות לא קלופות
1 בצל לבן
3 שיני שום
1 פלפל ירוק
חופן של פטרוזיליה ונענע
2 פרוסות לחם לבן, ללא הקליפה
1/3 כוס שמן זית
3 כפות חומץ על בסיס שרי-חומץ מסורתי בספרד/חומץ בן יין
מלח ופלפל שחור גרוס

תוספות:
חותכים קטן כל ירק שעולה בדעתכם כיד הדימיון, ומסדרים בצלוחיות.
לקישוט:בצל ירוק , מלפפון קצוץ, סלרי.

אופן ההכנה:
מכניסים למעבד מזון את כל המרכיבים ללא הנוזלים וטוחנים.
מוסיפים את הלחם למעבד מזון ממתינים שיספוג נוזלים וטוחנים שוב.
מסננים את התערובת שהתקבלה.
מחזירים למעבד מזון,ומוסיפים את החומץ, פלפל ומלח.
מזלפים את שמן הזית בעדינות לתוך מעבד המזון.
מצננים במקרר לפחות כ 3-5 שעות
 

צורות ההגשה של הגספצ'ו :
גספצ'ו בצלחת כשמסביב הירקות כל אחד מוסיף ירקות לפי טעמו.
גספצ'ו בכוס מגישים אותו מאוד קר ומסונן אפשר להוסיף את התוספות חובה שיהיו קצוצים.


קצת היסטוריה...
מקורו של הגספצ'ו "gazpacho" הוא מהמטבח האנדלוסי "Andalucía" חבל ארץ בספרד
אשר שופע בשמש מכינים אותו מהמרכיבים המקומיים:לחם ,שום, שמן זית,מלח וחומץ.
הגרסה המקורית ממנו נוצר המרק הינו ממרק קר וקייצי ששמו אחו בלנקו "Ajo Blanco"
שהיה ללא עגבניות ופלפל.
העגבניות והפלפל הגיעו באוניות עם כריסטופר קולומבוס בגילוי ספרד דרך דרום אירופה.
כך העגבנייה והפלפל הפכו לחלק בלתי נפרד ממרק הגספצ'ו. צבעו האדום של המרק מהווה את סימן ההיכר.
אפשר לומר שהעגבנייה היא המרכיב היחיד שאי אפשר לעשות גספצ'ו בלעדיו,

גירסאות נוספים התפתחו בחבלי ארץ שונים
באזור לה מנצ'ה, מרק הגספצ'ו  מכונה "גספצ'ו מנצ'גו" על שם האזור בו נוצר.
המרכיבים זהים למרכיבי הגספצ'ו,השוני שהוא מוגש כנזיד חם ובדרך כלל מוסיפים לו בשר ארנבת ופטריות.

 

 

ליציירת קשר וקבל הצעת מחיר התקשרו - 0526734081 דורון 
או באמצעות טופס יצירת קשר שבאתר זה.