מתכון מחית/פירה שורשים
מקור השם פירה בתירגום סימולטני מצרפתית (Purée)
ובתירגום של האקדמיה ללשון הינו מחית.
פירה הינו מאכל שמכינים ממעיכת ירקות מבושלים
מרכיבים:
1/2 ק"ג תפו"א אדמה אדום
2 י"ח שורש סלרי
2 י"ח שורש "פטרוזילייה"
4 שיני שום
2 גבעולי טימין
1/3 כוס שמן זית
מלח לפי הטעם
קורט סוכר
אופן ההכנה:
לקלף את ירקות השורש (במידה והשורשים סיביים יש לקלף עד הפנים) ואת שיני השום
להוסיף את עלי הטימין ולהניח בסיר ולמלא אותו מים עד גובה השורשים להביא לרתיחה
להנמיך את הגז ולבשל את השורשים עד רכות
לסנן את המים מהסיר לדלות את גבעולי הטימין מהסיר להחזיר לגז את הסיר על אש נמוכה ליבוש הנוזלים שנותרו
למעוך את הירקות עם ממחה לפירה לאחר שהירקות הפכו לפירה
להוסיף לפי טעם מלח וקורט סוכר לזלוף את השמן לסיר ולערבב עד לקבלת מרקם מחיתי
* זהירות ערבוב מרובה יוצר מרקם אלסטי לפירה
שידרוגים:
ניתן ללהוסיף בטטה על מנת לקבל פירה צבעוני בטעם מתקתק
ניתן להוסיף תפו"א ירושלמי
יש לכם שאלות ?
בדיוק בשביל זה אנחנו פה... שלחו לנו מייל
This e-mail address is being protected from spam bots, you need JavaScript enabled to view it
או התקשרו 052-6734081
|