ראשי arrow מתכונים arrow קינוחים arrow פונדנט שוקולד

פונדנט שוקולד

מקור השם פונדנט הוא פונד שפירושו נמס בצרפתית . (בישראל מוכר בשם סופלה)


רשימת קניות:
300 ג"ר שוקולד מריר חתוך לקוביות
200 ג"ר חמאה
200 ג"ר סוכר
100 ג"ר קמח
6 ביצים
קמצוץ של מלח

אופן ההכנה:
ממיסים חמאה ושוקולד בסיר (לא קטן מדי מכוון שאנו מכינים את התערובת לעוגה בסיר)
מוסיפים את הסוכר ובוחשים  עד שהסוכר מתמוסס.
מוסיפים את כל הקמח והמלח ומערבבים עד שמקבלים תערובת חלקה,
מוסיפים את הביצים בהדרגה ובין לבין מערבבים היטב
עד לתערובת חלקה ומבריקה.
משמנים את התבניות האישיות  וממלאים כ3/4 גובה.
אפייה  בחום של 180 מעלות  בין 10 עד 15דקות,
עד שהחלק העליון של העוגה נראה אפוי עם בקעים. 


   
• כיוון שכל תנור שונה ממשנהו עדיף לאפות עוגה אחת ולבדוק אם היא מוכנה,
  אם היא עדיין לא תמיד אפשר להוסיף עוד זמן.


• על מנת שהעוגה תצא כמו שאכלת במקס ברנר, צריך לאפות את העוגות
   בתבניות אישיות(קוקוטים).  אפשר למצוא את הכלים הללו בכל חנות חד פעמי.


• הפרט היחיד שחסר בכל המתכונים, שכולם "שוכחים" להוסיף........ 
  על מנת שהעוגה תהיה נוזלית מבפנים ואפויה מבחוץ צריך לקרר את העוגה לפני האפייה
  ואפילו להקפיא אותה יום לפני האפייה.


• אחרי האפייה יש לחכות שתיים שלוש דקות להפוך את הקוקוט בזהירות על הצלחת,
   העוגה צריכה להשתחרר בקלות מהכלי.


• נשאלת השאלה, האם ניתן להקפיא פונדנט ?   

  כן אפשר להכין כמות ולהקפיא ושבאים אורחים להוציא את העוגות מהפריזר, לחכות כשעה,
   לאפות ולקצור מחמאות.

 

 

ליציירת קשר וקבל הצעת מחיר התקשרו - 0526734081 דורון 
או באמצעות טופס יצירת קשר שבאתר זה.