ראשי arrow מתכונים arrow עוף arrow מתכון פסטרמה ביתית

מתכון פסטרמה ביתית

בשביל מה צריך לרוץ לקנות אם אפשר להכין בבית.

פסטרמה תוצרת בית !!!

המרכיבים:
1/2 חזה הודו נקבה מנוקה (במשקל של 1 ק"ג)
1 כף גדושה פפריקה
2 כפות חרדל
3 כפות דבש
3 שיני שום כתושות שום
מעט שמן קנולה
מעט פלפל שחור
 

אופן ההכנה: 
לערבב את כל חומרי הטעם עד שיהפוך למרקם ממרחי וצבע אחיד
למרוח את חזה ההודו במשרה להשרות אותו לפחות מינימום 3 שעות
רצוי לילה קודם.


הצלייה:

לחמם תנור לחום מירבי
להכניס את הנתח כשהוא בטמפרטורת החדר על רשת התנור – אנחנו רוצים לצלות
את הנתח לא לבשל (לשים מתחת לרשת מגש לאגירת הנוזלים)
ולהנמיך את התנור ל 180 מעלות
זמן צלייה בתנור כ 60 דקות לנתח ששוקל 1 ק"ג . עד שהבשר עשוי לגמרי,
בזמן הצלייה לזלוף על חזה ההודו את הנוזלים שניגרו ממנו

לאחר הצלייה:
אסור בתכלית האיסור לפרוס, אלא רק אחרי שהנתח מתקרר!
כאשר אנו חותכים נתח חם של בשר ועוף כל הנוזלים הטבעיים (העסיסיות)
יוצאים ואת זה אנו לא רוצים.


אחסנה:
הפסטרמה מחזיקה במקרר כ- 4 ימים, עטופה בנייר אפיה וסגורה בשקית ניתן גם לאחסן בקופסת אטומה או לחלק למנות ולהקפיא אם אין ברירה, להפשיר רק במקרר.




מעט רקע:
מספרים שמקור השם פסטרמה הגיע מטורקיה דרך תחנות בארצות הבלקן וגם דרך מזרח אירופה, ולאחר מכן הגיע לאמריקה. הכנת הפסטרמה נוצרה מהשיטה לשימור בשר שבה בימים שלא היו מקררים. היו ממליחים ומעשנים את הבשר .

אצלנו, הפסטרמה היא עשויה כמעט תמיד מחזה הודו. באמריקה קוראים לה פסטרמי ומגישים אותה חמה בתוך "כריכי הדלי'ס"  הידועים. במסורת הרומנית משתמשים בבשר כבש או חזיר.

כדי להכין את הפסטרמה המוכרת לנו מהמרכולים אנו נשתמש בחזה הודו או חזה עוף.
יש אין ספור שיטות של ריכוך והוספת טעמים. כגון השריה ל-24 שעות במרינדה או במשרה של טעמים ולאחר מכן צלייה בתנור. השרייה ל-24שעות בנוזלים עם סוכר ומלח (כבישה) לטובת ריכוך ההודו ולאחר עוד 24 שעות של השרייה במרינדה טעמים לטובת ספיגה מקסימאלית של הטעמים. וצלייה בתנור
חשוב:לאחר הצלייה אסור בתכלית האיסור לנעוץ בנתח אחרת כל הנוזלים יצאו והפסטרמה תתייבש.

אם יש לכם עץ פאפייה באזור בורכתם. יום לפני ההכנה קטפו מספר עלים ועטפו את נתח חזה ההודו ללילה. לעלי הפאפייה ולפרי הפאפייה יש סגולות טבעיות לריכוך בזכות אינזים הפאפאין.








יש לכם שאלות ?
בדיוק בשביל זה אנחנו פה... שלחו לנו מייל This e-mail address is being protected from spam bots, you need JavaScript enabled to view it
או התקשרו  052-6734081

 

 

ליציירת קשר וקבל הצעת מחיר התקשרו - 0526734081 דורון 
או באמצעות טופס יצירת קשר שבאתר זה.