ראשי arrow מתכונים arrow מרקים arrow מתכון מרק בצל צרפתי

מתכון מרק בצל צרפתי

מרק בצל -מרק קלאסי צרפתי 

מקרה שקרה כך מספרים, מרק הבצל הומצא על ידי לואי ה-15  מלך צרפת,
כאשר חש רעב, וטבחו גילה כי בבקתת הציד שלו ישנם רק בצלים,
חמאה ושמפניה והוא הורה לטבחו להכין מהם מרק. 

להלן המתכון:

החומרים:
6 בצלים בינוניים חתוכים לפרוסות דקות
100 גרם חמאה
3 כפות קמח
4 כוסות מים /מרק צח
2 כוסות יין לבן
מעט טימין טרי קצוץ
פלפל שחור טחון
מלח
3 עלי דפנה
6 פלפל אנגלי 

החומרים להגשה:
בגט
מעט שמן זית
גבינה צהובה ארומתית (גרויר,גורגונזולה,אמנטל)

אופן ההכנה:
קולים את הקמח על מחבת עד שצבע הקמח משתנה לצבע חום (בזהירות לא לשרוף את הקמח)
ושומרים בצד.
מאדים את הבצל על אש גבוהה עד שהוא הופך את צבעו לצבע ענבר (קירמול)
מוסיפים את היין ומצמצמים אותו.
מוסיפים לסיר את החמאה והקמח ומערבבים.
מוסיפים את המים/המרק
מתבלים בפלפל שחור,מלח וטימין
מוסיפים עלי דפנה ופלפל אנגלי
מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים 40-50 דקות.

הגשה:
פורסים בגט על כל פרוסה זולפים מעט מהשמן זית
מניחים מהגבינה וקולים בתנור עד  הקרמה.
מוזגים מהמרק לצלחות מניחים בתוך המרק 2,3 פרוסות
אפשר לקשט עם גבעולי עירית
 
לדלות החוצה את הפלפל אנגלי ועלי הדפנה







יש לכם שאלות ? בדיוק בשביל זה אנחנו פה...
התקשרו 0526-73-40-81
או שלחו לנו מייל This e-mail address is being protected from spam bots, you need JavaScript enabled to view it  
 

 

ליציירת קשר וקבל הצעת מחיר התקשרו - 0526734081 דורון 
או באמצעות טופס יצירת קשר שבאתר זה.